Dex Dream-team

Bij ons in het Dex Dream-Team,

Staat Dexter op de eerste plaats

Is positieve Teamspirit erg belangrijk

Heeft iedereen zijn eigen kwaliteiten

Zijn we collegiaal, zorgzaam en actief

Is iedereen even belangrijk

Werken we samen

Vullen we elkaar aan

Delen we lief en soms ook leed

Zorgen we Samen

En gaan we ervoor!

DEX Dream-team
Ons Team, wij zijn:
Mark, Josette, Tetske, Ko, Jelle, Sonny, Kim, Nienke, Joey, Dennis en onze helpers in nood Danny en Maaike. Wij kunnen niet zonder onze mobiele nachtzorgcollega’s, zij komen 4x per week s’nachts medicatie toedienen aan Dexter! Je ziet ze niet, je hoort ze niet…maar ze zijn er wel!

Al ‘’onze’’ Dex-begeleiders zijn Super Sterren…

en ‘’onze’’ Dex-Ster …

schittert Super op zijn eigen unieke manier!

Sonny
Elke dag gaat Dex op avontuur, met een muziekje op in de Dex-mobiel kunnen we alle mooie parkjes en standjes in de buurt bezoeken.

Samen genietend de dag door komen is de taak, tussen de activiteiten door maken we tijd voor een hapje en chill-momentjes om weer op te laden voor de volgende activiteit.
De interactie met Dex is erg leuk, zo kan hij heel erg energiek en ondeugend zijn of een knuffelkont die je plots in de houdgreep neemt.

Kim
Het is Zaterdag 11uur ik mag weer een dag met Dexter op stap. Al bijna anderhalf jaar zien we elkaar sowieso 1 keer in de 2 weken. De diensten vliegen dan ook voorbij.

We gaan wandelen, fietsen, autorijden, zwemmen ect. Zolang we op pad zijn vind Dex het vaak goed. En hoe ik dan zie dat het goed gaat? Ik hoor dan vrolijke geluidjes, en ik zie een grote en soms ook ondeugende lach bij Dex.

Er zijn ook dagen dat het wat minder gaat en hij zich niet fijn voelt, dan gaan we opzoek naar een manier om de dag zo rustig en prettig mogelijk te laten verlopen voor hem. Er is dan ook altijd een collega waarmee ik kan ‘sparren’ tijdens mijn dienst en we komen dan altijd wel tot een goed plan voor de dag

Het is bijna 21.30 uur en Dex sluit de dag maar al te graag af met een grote duik op zijn bed.

Vanuit de woonkamer horen wij hem nog wat vrolijke geluidjes maken waarna hij in slaap valt.

Tijd om naar huis te gaan, tot over 2 weken Dex!

Sicco
Lekker met Dexter op de Duofiets

Eén van de voortdurende uitdagingen van het werken met Dexter is het vinden van leuke en veilige dagbesteding.

We gingen voor de eerste keer op de duofiets. Dexter is graag fysiek bezig (fietsen springen stoeien zwemmen) maar heeft moeite met initiatief nemen.

Hiervoor vertrouwt hij op jou als begeleider om goed ingespeeld te zijn op de signalen die Dexter afgeeft over zijn wensen en mogelijkheden op het moment zelf.

Deze rit op de duofiets was in ieder geval voor herhaling vatbaar.

Tetske

Zwemmen, één van de activiteiten die Dexter het liefste doet. In het zwembad bij Esdege Reigersdaal, thuis in zijn therapie-bad, maar het liefst natuurlijk in een mooi meer zoals in Frankrijk!

Het zwemmen brengt Dexter ontspanning, stimulans, uitdaging, interactie en plezier!

Dat is genieten, voor zowel Dexter als voor mij!

Jelle
Op eerdere en andere werkplekken heb ik om leren gaan met moeilijk verstaanbaar gedrag en dezeer intensieve begeleidingsbehoefte die daarmee gepaard gaat. Dexter kan (net als iedereen) nou eenmaal de ene week beter in zijn vel zitten dan de andere week, wat het mij en het team dwingt om per moment of periode te kijken naar de draagkracht van de cliënt. dit maakt dat je per moment moet nadenken wat passend is.

Groot verschil met andere werkplekken waar ik werk is dat ik o.a. nauw samenwerkt met de ouders van Dexter, misschien in eerste instantie wat spannend (doe ik het wel goed?

Zij zijn nou eenmaal de ervaringsdeskundige m.b.t. tot hun eigen zoon) maar dit gaat snel over wanneer je merkt dat ze voor dezelfde dilemma’s staan die je als begeleider nou eenmaal tegenkomt, het is fijn dat ze je echt betrekken in de keuzes die er op deze momenten gemaakt worden, en laten blijken ‘open te staan voor eventuele suggesties’

Wanneer je deel uit maakt van het Dex-team word je ook betrokken in het leven van Dexter, regelmatig ontvang ik leuke berichten en/of een leuke foto. Deze betrokkenheid waardeer ik zeer, dit zal ook komen doordat ik het leuk vind Dexter te begeleiden, hij is energiek, enthousiast en houdt van het buitenleven, wat mij weer energie geeft!!!

Mannen uitje
Pool cafe
Dit keer gingen de mannen in een spontane bui opstap, gezellig poolen en een bezoek aan een muzikaal optreden van een bekende vriend in Alkmaar! De dames collega’s hebben natuurlijk de zaterdagochtend werkdiensten van de manlijke collega’s opgevangen, maar goed óók, het was 05.00 uur vroeg in de morgen geworden, we hoeven ons niet af te vragen of het gezellig was?! Haha
Dexie's ladies night!

Nu hadden de dames nog iets tegoed, óók een gezellig uitje met elkaar!

Dat werd een supergezellig muzikaal optreden van de Edwin Evers Band in Hoorn, welke vervolgd werd door een avondje ‘’stappen’’ in centrum van Hoorn onder het genot van een hapje en drankje!